Gestolen sloep boven water

woensdag 19 november 2014

Zutphen - De politie heeft dinsdag 18 november een 47-jarige man uit Friesland aangehouden nadat op zijn terrein een gestolen sloep was ontdekt. De sloep was in 2013 gestolen in het Groningse Haren. De verdachte is na verhoor weer op vrije voeten gesteld en de sloep met een geschatte waarde van tienduizend euro, is in beslag genomen.

Het onderzoek en de aanhouding zijn een gevolg van een controlein oktober bij het bedrijf van de man. Toen noteerde agenten van de LandelijkeEenheid alle gegevens van de sloep. Bij nader onderzoek hiervan rees bij depolitie het vermoeden dat met het zogenaamde ?craft identification number? wasgeknoeid.

Experts

Dinsdag voerde de politie een nieuwe controle uit en toen werdhet vermoeden bevestigd. Het plaatje met het nummer behoorde niet bij die sloep.Politie-experts op gebied van vaartuigen lukte het echter de ware identiteit vande sloep vast te stellen. Toen bleek dat in 2013 in Haren aangifte van diefstalvan de sloep was gedaan. Daar de verdachte geen waarschijnlijke verklaring vande herkomst van het vaartuig kon geven, werd hij aangehouden. Na verhoor kon hijweer naar huis. De politie onderzoekt de zaak verder.

Duitsland

De controle in Friesland maakte deel uit van actie om vaartuigenin noordoost-Nederland tijdens hun transport op de weg of in de stalling tecontroleren. Tijdens die controles werden nog twee andere gestolen snellemotorboten aangetroffen. En van deze boten was inmiddels naar Duitslandverplaatst maar kon door de Duitse politie in Emden in beslag genomen. Deonderzoeken naar de diefstal lopen nog. Ook de Duitse politie zocht in oktoberin verschillende deelstaten naar gestolen pleziervaartuigen. Zij haalden dertigbuitenboordmotoren en n gestolen boot boven water.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bronkhorst | 112 alarmeringen Bronkhorst | Goedkoop Tanken in Bronkhorst | Supermarkten in Bronkhorst | Weerbericht Bronkhorst