Nieuwe digitale flitspaal in Dieren

donderdag 30 april 2015

Dieren - In het politiedistrict Gelderland- Midden wordt op de Harderwijkerweg in Dieren een nieuwe digitale flitspaal geactiveerd. Deze flitspaal maakt deel uit van een landelijke modernisering van flitspalen. De nieuwe digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de verouderde, analoge flitspalen stonden of staan op nieuwe locaties. Alleen flitspalen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.

De vervanging maakt deel uit van een landelijk project onderleiding van het Openbaar Ministerie. Dit project heeft als doel om de komendejaren een groot deel van de analoge flitspalen te vervangen door digitale palen.Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en deverwerking van de boetes minder politiecapaciteit vergt. Daarbij kan in principede bon sneller op de deurmat vallen, zodat de betrokkene zich eerder bewustwordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Flitser

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord.Hierdoor worden gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct overgeseindnaar een dataverwerkingseenheid. De analoge flitspaal maakt nog gebruik van eenfilmrol die ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen. De digitaleflitser heeft geen last van een volgeschoten film, werkt continu en maaktgebruik van een infraroodflitser. Deze zorgt ervoor dat de flits niet te zienis. Weggebruikers hebben geen hinder van flitslicht.

Roodlichtcamera

Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten meet nietalleen de snelheid van iemand die te hard rijdt, maar legt ook weggebruikersvast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgtdus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.

bron: politie.nl | Categorie: dierenleed


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bronkhorst | 112 alarmeringen Bronkhorst | Goedkoop Tanken in Bronkhorst | Supermarkten in Bronkhorst | Weerbericht Bronkhorst