Hennepkwekerij ontdekt, bewoner aangehouden

woensdag 24 december 2014

Zutphen - De politie heeft dinsdag 23 december in een flatwoning aan de Kappeijne van de Coppellostraat in Zutphen een hennepkwekerij ontdekt. In de woning was door illegaal stroom aftappen een zeer brandgevaarlijke situatie ontstaan. De bewoner is aangehouden.

De politie trof, na een anonieme tip, de hennepkwekerij in de woning aan.Verdeeld over drie ruimtes was een hennepkwekerij met meer dan 200 hennepplantenopgezet. Onderzoek wees uit dat de stroom illegaal, voor de meter werd afgetapt.Hierdoor was een zeer brandgevaarlijke situatie ontstaan. Verschillendestroomdraden waren zelfs al doorgesmolten. De politie heeft de aangetroffengoederen en hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De bewoner melddezich tijdens het ruimen bij de woning en is aangehouden. Hij is na verhoor meteen proces-verbaal heengezonden.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopturisicoop brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighoudenmet illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die dehennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaienop voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapteenergie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit?Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of belMeld MisdaadAnoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

(2014234176)

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Bronkhorst | 112 alarmeringen Bronkhorst | Goedkoop Tanken in Bronkhorst | Supermarkten in Bronkhorst | Weerbericht Bronkhorst